Entertainment

Oekraïense film die niemand onverschillig laat  

DEVENTER – De film ‘Where are you, Adam?’ is zaterdag 20 januari om 16.15 uur te zien in Het Penninckshuis, Brink 89 in Deventer. Het betreft een benefietvertoning, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan Oekraïense vluchtelingen.

Deze film, die niemand onverschillig laat, is een uitzonderlijke Oekraïense documentaire over het tijdloze leven van een groep Griekse monniken. Hij is met veel liefde gemaakt en wordt aangeboden door de Deventer Stadshartkerken.
De prachtige documentaire heeft al verschillende prijzen gewonnen en was al in verschillende filmhuizen in Nederland te zien. De film van de Oekraïense filmmaker Oleksandr Plyska en regisseur Aleksandr Zaporoshchenko geeft een inkijkje in het leven van monniken op het Griekse schiereiland Athos, met schitterende natuur. De tijd wordt daar niet door de klok beheerst en de mensen gaan helemaal op in hun werk en gebed en doorstaan beproevingen en diverse moeilijkheden en pijn. De beelden in de film raken je in je ziel door de inzet van deze monniken.

De toegangsprijs is een vrijwillige bijdrage naar draagkracht, met als richtprijs €10,-. Nederlandse trailer: https://www.youtube.com/watch?v=h7o-P0VHO9w