Entertainment

Ode aan legendarische fusionband

Op zondag 5 maart brengt de Dual City Concertband in de reeks Taste of Jazz een hommage aan de legendarische fusionband The Brecker Brothers, die in de jaren 70 en begin 80 zeer succesvol waren met hun muziek waarin jazz-, funk- en rockmuziek bij elkaar werd gebracht.

De kern van The Brecker Brothers werd gevormd door de broers Randy Brecker op trompet en Michael Brecker op saxofoon. Ze hadden een hit met East River (1979), die de 34ste plaats haalde in de Britse singlehitlijst. Voor hun album Out of the Loop werden ze in 1995 onderscheiden met een Grammy Award. Speciale gast is de saxofonist Sean Freeman. Hij maakt al twee decennia deel uit van Level 42 en heeft met veel grootheden gespeeld, zoals Eric Clapton, Joe Bonamassa, Tony Hadley van Spandau Ballet, Melanie C en Geri Halliwell van de Spice Girls en Joss Stone. Op trompet soleert Erik Veldkamp, een van de beste trompettisten van Nederland met een enorme staat van dienst. Hij werkte als (lead)trompettist met het Metropole Orkest, Glenn Miller Orchestra, WDR Big Band, Jazz Orchestra of The Concertgebouw en artiesten als Herbie Hancock.

Het concert begint om 15.30 uur in Cultuurhuus Braakhekke, Schoolstraat 6a in Bathmen. De entreeprijs bedraagt €14,50 voor volwassenen, jeugd en studenten betalen €2,50, kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.tasteofjazz.nl of bij de zaal voor aanvang van het concert.