Entertainment

Nominatie voor beste evenementenstad

DEVENTER – Na ruim drie jaar afwezigheid in verband met de coronapandemie is de prijsuitreiking van de Nationale Evenementenprijzen weer terug op het programma van het Nationaal Congres Evenementen. In de categorie ‘Evenementenstad van het jaar’ (steden boven de 100.000 inwoners) is Deventer genomineerd.

Op 6 maart presenteert Martijn Westerbrink (directeur Events dEVENTer) namens de stad Deventer zich met een pitch aan de jury. Deze bepaalt vervolgens de winnaars. Bij de uiteindelijke beoordeling worden inhoudelijke elementen als visie, aanpak, organisatie, samenwerking met stakeholders en waarde voor de stad meegewogen. In het verleden heeft Deventer een aantal keer gewonnen in de categorie Evenementenstad tot 100.000 inwoners en hebben de evenementen Dickens Festijn, Deventer Op Stelten en de Deventer Boekenmarkt prijzen in de wacht kunnen slepen.

De Nationale Evenementenprijzen worden, sinds 2014, uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Evenementen. Dat vindt op maandag 3 april plaats in de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar en heeft als thema ‘de strijd om de evenementenkalender’.