Entertainment

Nieuwe stap voor MIMIK in Deventer

Nog maar een paar weken en dan opent MIMIK haar deuren voor het publiek. Achter de schermen wordt er heel hard gewerkt aan de nieuwste culturele hotspot van Deventer. Ook voor de schermen wordt dit nu zichtbaar met de gloednieuwe website www.mimik.nl.

Op de nieuwe website vinden bezoekers al een aantal spannende sneak peeks van het nieuwe pand en nu is hier ook het programma te vinden. Filmtickets zijn inmiddels ook al te koop via mimik.nl, maar de vertoning vindt nog wel plaats in Filmhuis De Keizer. Ook staat het theaterprogramma tot en met eind december nu online.

Start verkoop theatervoorstellingen

Deze week gaat de theaterverkoop van start voor de Vrienden van MIMIK. Op maandag 27 juli start de verkoop voor iedereen. De theaterprogrammeur van MIMIK heeft weer een gevarieerd programma weten samen te stellen.

“Normaal is het maken van een nieuwe theaterprogramma al een puzzel, maar het coronavirus maakte het dit jaar helemaal complex”, zegt Sanne Meenink, theaterprogrammeur van MIMIK. “Ik ben dan ook extra trots op het programma voor de eerste helft van het theaterseizoen.”

Highlights

Enkele highlights van het programma zijn cabaretiers Tim Fransen, Martijn Koning, Johan Goossens en Dolf Janssen. Qua muziek(theater) staan Olga Zuiderhoek, Spinvis en Joris Linssen & Caramba onder andere op het programma. Ook worden tongeelgezelschappen zoals Mugmetdegoudentand, De theatertroep en Waal en Wind verwelkomd in de theaterzaal van MIMIK. Het complete programma is te vinden op mimik.nl.

Opening

Op vrijdag 4 september is de eerste theatervoorstelling te zien in MIMIK. Wanneer de eerste film op het witte doek van MIMIK verschijnt is nog niet bekend. De nieuwe culturele uitgaansplek hoopt dat alle Deventenaren snel een kijkje komen nemen in het nieuwe pand. Rondom de opening van MIMIK worden er verschillende leuke openingsactiviteiten georganiseerd, passend binnen de dan geldende coronamaatregelen.

Over MIMIK

MIMIK is Film + Theater + Café, en daarmee meer dan de toch al magische optelsom van Filmhuis De Keizer en Theater Bouwkunde. Het is cultureel uitgaan met de garantie dat je geraakt wordt in het hart. Met vier filmzalen, een multifunctionele theaterzaal, een bar en een café zijn alle denkbare combinaties van cultuur, beleven en uitgaan mogelijk. www.mimik.nl