Entertainment

Nieuwe serie Bergkerkconcerten van start

In de Deventer Bergkerk start op vrijdag 26 februari een nieuwe concertserie onder de naam Bergkerkconcerten. De concerten zullen op elke laatste vrijdag van de maand plaats vinden en bieden een  kwalitatief hoogwaardig programma in de genres (modern-) klassiek, orgelmuziek en wereldmuziek.

Het openingsconcert op vrijdag 26 februari om 20.00 uur zal bestaan uit een feestelijk programma verzorgd door Maurits Bunt (orgel en clavecimbel), Lisa Bunt (sopraan) en Harald Bunt (viola da gamba) en zal als livestream te zien zijn via www.bergkerkconcerten.nl.

Omdat het vanwege de huidige coronamaatregelen nog niet mogelijk is om de concerten live bij te kunnen wonen in de Bergkerk zullen deze in eerste instantie gratis worden aangeboden via een livestream. Wanneer het in de toekomst weer mogelijk is om er bij te zijn is iedereen daar uiteraard alvast van harte voor uitgenodigd.

Het openingsconcert van de nieuwe serie Bergkerkconcerten zal worden verzorgd door Maurits Bunt (orgel en clavecimbel) Lisa Bunt (sopraan) en Harald Bunt (viola da gamba). Zij zullen een feestelijk en afwisselend programma uitvoeren waarbij met name ook alle registers en klankkleuren van het monumentale Holtgräve-orgel in de Bergkerk aan bod zullen komen. Het programma bestaat uit werken van Sweelinck, Bruhns, Monteverdi, Bach, Mendelssohn, Reger en Bovet. Voorafgaand aan het concert zal stadsbeiaardier Bauke Reitsma tijdens zijn beiaardbespeling vanaf de Lebuinustoren op de vrijdagmiddag speciale aandacht besteden aan dit concert met een daarop afgestemd programma.

Op vrijdag 26 februari vanaf 20.00 uur is de livestream is te volgen via de website  www.bergkerkconcerten.nl

Verdere programma
19 Maart 20.00 uur : Emrah Oğuztürk Trio – duduk, kaval, ney & oosterse strijkinstrumenten.
23 April  20.00 uur : Il canto di Rame – dameskwartet met sopraan, saxofoon, cello & orgel.

Foto: Maurits Bunt