Entertainment

Nick & Simon & Garfunkel

Op donderdag 10 maart staan Nick & Simon vanaf 20.00 uur in de Deventer Schouwburg. Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek maken kans op vrijkaarten.

In 1970 verscheen het album Bridge Over Troubled Water van het legendarische duo Simon & Garfunkel. Vijftig jaar later reisden Nick & Simon naar New York om op zoek te gaan naar waar en hoe het ooit met het Amerikaanse duo begon. Die zoektocht leverde naast de succesvolle TV-documentaireserie Homeward Bound veel inspiratie op voor nieuw Nederlandstalig werk. In het najaar van 2020 verscheen er een album met als titel NSG, opgenomen met meervoudig Grammy-winnaar Jay Newland. Dit album is inmiddels met goud bekroond. Nu komt er dan eindelijk de theatertour onder de titel Nick & Simon & Garfunkel, waar het Volendamse duo al een tijd reikhalzend naar uitkeek.

Tijdens de tour nemen Nick & Simon, met ondersteuning van hun band, de luisteraars mee naar de zo kenmerkende samenzang en instrumentale omlijsting van dat andere duo. Uiteraard staan er een fiks aantal klassiekers maar ook minder bekende juweeltjes van Simon & Garfunkel op het menu. Maar wellicht het allerbelangrijkste: natuurlijk spelen zij ook voor het eerst hun nieuwste liedjes van NSG, zoals Oostenwind, Jarenlange Maanden en Waarom. Het belooft een onvergetelijke show te gaan worden. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.deventerschouwburg.nl

Wie kans wil maken op vrijkaarten, kan tot uiterlijk woensdag 2 maart een mail sturen naar: redactie@stedendriehoek.nl. De winnaars krijgen ook per mail bericht.