Entertainment

Muzikale jeugdpodcast: Rocco, Sophia en de Zwarte Dood

DEVENTER – In de muzikale podcast Rocco, Sophia en de Zwarte Dood worden jonge luisteraars meegenomen op een avontuurlijke reis naar de veertiende eeuw, toen Europa werd geteisterd door de mysterieuze Zwarte Dood. De achtdelige serie is een zoektocht naar een manier om de pest buiten de deur te houden, boordevol geheimzinnige figuren, middeleeuwse magie, zweren en bulten. Het is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en vanaf vrijdag 13 oktober te beluisteren via NPO Luister en de podcastapps.

Rocco, Sophia en de Zwarte Dood vertelt het verhaal van Rocco Romano: de slechtste journalist van Nederland. Hij woont in het pittoreske Deventer en leeft een prettig leven met zijn rat Leo. Althans, tot zijn baas hem belt. Hij moet onmiddellijk met een geweldig stuk komen, of hij wordt ontslagen…

Aflevering 1: De slechtste journalist van Nederland

Rocco Romano, de slechtste journalist van het land, krijgt een laatste kans. Hij moet een geweldig verhaal zien te vinden, of hij wordt ontslagen. Aniek Antiek probeert hem op de markt een oude pispot aan te smeren, en zet daarmee een bizar avontuur in gang.

Aflevering 2: De tijd van de pest

Rocco gelooft zijn ogen niet: hij is in de middeleeuwen terecht gekomen! Zijn kleren ruiken naar pis en hij wil naar huis om te douchen. Maar hoe? Hij ontmoet Sophia, die hem meeneemt naar Geert Grote: de man met alle antwoorden.

Aflevering 3: Hoog bezoek

Marek, het broertje van Sophia, heeft een mysterieuze ziekte. Rocco besluit mee te gaan op zoek naar een medicijn. Zo kan hij een goede daad verrichten en een geweldig verhaal maken. Maar wat kunnen ze doen?

Aflevering 4: Kaarsen, ketels en kruiken

Rocco, Sophia en Marek drijven in hun bootje over het Zwarte Water. In het donker schijnt een vaal licht. Zou daar de heks wonen die Marek kan genezen? In het bos slaat de twijfel toe. Hoe gevaarlijk is zo’n heks eigenlijk?

Aflevering 5: Waar is Marek?

Onze helden spoelen aan in Edam. Maar waar is Marek? Een groep pestlijders heeft zich rondom een grote boot verzameld. Daar schijnt een man te wonen die alle ziekten kan genezen. Is hij wel te vertrouwen?

Aflevering 6: Geen tijd te verliezen

Verslagen rijden Rocco en Sophia achterop een hooiwagen naar Utrecht. Ze zien het allemaal niet meer zitten. Tot Rocco een goddelijke ingeving krijgt.

Aflevering 7: Dit was het dan

De bisschop in Utrecht lijkt de aangewezen persoon om onze helden te helpen. Maar deze vrome dronkenlap heeft andere plannen met Rocco en Sophia.

Aflevering 8: De plas van Geert

Eindelijk zijn onze helden weer op weg naar huis. Ze hebben Marek terug, en weten hoe ze de pest buiten de deur moeten houden. Wat kan er nu nog fout gaan?