Entertainment

Muziek is de verbindende factor

DEVENTER – Op zondag 19 juni vindt de derde editie van het Midzomer Multiculturele Muziekfestijn plaats. Het festival wordt georganiseerd door het CDS (Centrum voor Diversiteit en Samenleving), in samenwerking met de Stichting Muziekkoepel Nering Bögel.

Muziek is de verbindende factor en daarvoor staan een aantal topbands garant. Het geheel wordt omgeven door kramen met wereldse kunsten, eettentjes en de stand van de Molukse gemeenschap met hun thema ’70 jaar Molukkers in Nederland’. Burgemeester Ron König opent het festival om 13.00 uur.

Deze klinkende namen staan in de koepel: Aktas Erdogan Group met Turks-Koerdisch-Armeense authentieke muziek en fusion, Stadstroubadour Maarten van Veen, de zeskoppige Arnhemse band Bandera Latina, Grace & Friends met Indorock en als klap op de vuurpijl de swingende virtuoze jazzfluitist Ronald Snijders (zie foto) met zijn band.

Multicultureel muziekfestijn

Snijders trad laatst nog op bij Matthijs van Nieuwkerk en ook koningin Máxima kon niet stil blijven staan bij zijn optreden. Op het voor-podium wordt gedanst door Molukse Meisjes Bloemendans, dansgroep El Ele van Dansschool Baykal Dogan en Front Alifuru Anai met Molukse trommels. Op het tweede podium treden op: Popkoor Jestics, Deventer Wereldkoor, De Hanzezangers en Duo Rambonnet met authentieke Indonesische liedjes.

Culturele markt
Naast al het entertainment is er een gevarieerde culturele & creativiteitsmarkt. Een aantal organisaties presenteren zich op deze markt met wereldse producten of tonen hun ambacht.

Er is ook een speciale kids-zone onder begeleiding van The Colorful Circle. De Molukse gemeenschap in Deventer blikt terug op het jubileum ‘70 Jaar Molukkers in Nederland’. Zij presenteren zich met informatie, boekenverkoop en heerlijke Molukse gerechten.

Het MMM-festival is van 13.00 tot 18.00 uur en wordt gehouden in het Worpplantsoen rond de Muziekkoepel Nering Bögel. Voor meer informatie: www.cdsdeventer.nl/ en www.muziekkoepelneringbogel.nl