Entertainment

Museum De Waag lanceert nieuwe virtual reality tour

Museum De Waag heeft speciaal voor de Nationale Museumweek, die vandaag van start gaat, een virtual reality tour ontwikkeld. De gratis tour neemt de bezoeker mee op reis door de tijdelijke tentoonstelling ‘Speelgoed voor jong en oud’.

“Onze opzet is goed geslaagd: topstukken uit de rijke collectie van het gesloten Speelgoedmuseum laten zien in De Waag”, aldus woordvoerder Eelco Versteeg. “Helaas houdt de coronacrisis musea al maanden gesloten, terwijl de tentoonstelling in mei afloopt. Omdat de speelgoed pop-up niet de aandacht heeft gekregen die het verdiende, heeft Museum De Waag besloten om deze via een virtuele tour beschikbaar te maken voor publiek.”

Speelgoed voor jong en oud
In de virtuele tour komen voor alle generaties herinneringen boven. Uit de rijke collectie van het Speelgoedmuseum zijn hier de hoogtepunten te zien uit de jaren rond 1935, 1960, 1975 en 2000. Naast het tonen van veel speelgoed en jeugdherinneringen op de begane grond, is in de kelder van De Waag een vooruitblik te zien van het nieuwe speelgoedmuseum dat deze zomer zal heropenen. Hier is ook een selectie van de recent verworven, bijzondere speelgoedverzameling van Ruyssenaers-Schenk uit Haarlem te zien.

Nationale Museumweek 2021
“Musea staan te popelen om de deuren weer te openen. Toch kan dat nog niet tijdens de Nationale Museumweek 2021, vandaar dat ook de tweede editie van de Museumweek volledig digitaal is. Als erfgoedorganisatie Deventer Verhaal willen we onze collecties graag met een zo breed mogelijk publiek delen. De insteek van de Museumweek sluit mooi aan bij onze wens om de speelgoed pop-up alsnog toegankelijk te maken.”
De virtuele tentoonstelling ‘Speelgoed voor jong en oud’ wordt geheel kosteloos aangeboden en is te zien en te beleven op www.museumdewaag.nl/vr