Entertainment

Misa Criolla in klooster

Op zaterdag 16 december vanaf 20.30 uur vindt in het refter van klooster Nieuw Sion in Diepenveen een uitvoering van het programma Música Celestial plaats. Een koorprogramma met hemelse muziek, vooruitkijkend naar het licht van kerst.

Het gerenommeerde Huygens Consort werkt dan samen met de Argentijnse groep Grupo los Criollos. De Argentijnen werkten meer dan eens samen met het vocaal kwartet Huygens Consort. Het Huygens Consort heeft meermalen in Argentinië opgetreden met onder andere de Misa Criolla.

Het wordt een afwisselend programma. Naast bekende Christmas Carols en andere geliefde kerstklassiekers worden Spaanse villancico’s uitgevoerd. Verder maakt men kennis met de Argentijnse volksmuziek in solo-optredens van Grupo los Criollos. Ook het publiek mag meedoen: er zijn ook enkele samenzangmomenten in het concert.

Aan het eind van het programma vertolken beide ensembles samen met tenor Alvaro Pinto de beroemde Misa Criolla van Ariel Ramirez. Speciaal voor deze uitvoering wordt het vocale kwartet uitgebreid met nog eens vier zangers. Samen staan zij garant voor een schitterende uitvoering van deze Argentijnse muziek. De Misa Criolla kent talloze verwijzingen naar de Argentijnse volksmuziek – van tango naar indiaanse klanken. De authentieke uitvoering krijgt extra kleur door de deelname van de tenor Alvaro Pinto. Een muziekavond vol temperament en warmbloedigheid waarin klassieke muziek en Argentijnse folklore elkaar ontmoeten.

De voorverkoop is gestart. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Kaarten kosten €25,- of €15,- (studenten en jongeren tot 16 jaar) in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar via www.huygensmusic.nl