Entertainment

MIMIK lanceert gloednieuw poëziefestival: DichterBij

Foto: MIMIK

Deze zomer lanceert MIMIK een gloednieuw poëziefestival: DichterBij. Op zaterdag 31 juli dragen verschillende talentvolle dichters voor uit eigen werk en laten bezoekers weer even DichterBij voelen. DichterBij taal, DichterBij gevoel en DichterBij elkaar.

Dit jaar start MIMIK met een kleine versie van het poëziefestival DichterBij, maar de line-up is groots. Het programma bestaat uit diverse dichters; jong en oud talent, uit Deventer en ver daarbuiten. Er zijn twee voorstellingen – een middag- en een avondvoorstelling – met elk acht dichters. Bezoekers kunnen luisteren naar onder anderen Robin Bleeker, Lieke Marsman, Marieke Lucas Rijneveld en Judith Herzberg. De presentatie is in handen van Özkan Akyol. Sanne Meenink, theaterprogrammeur van MIMIK: “Het wordt echt een literair spektakel en ik ben ontzettend trots op de fantastische line-up. Ik heb nu al zin in volgend jaar, wanneer we het nog grootser aan kunnen pakken.”

En er is meer… Naast een fantastische line-up met presentator Özkan Akyol worden bezoekers ook getrakteerd op fijne muzikale intermezzo’s tussen de dichters door. In de pauze en na afloop treedt Eigenzinnig op in DAAR en ook Boekhandel Praamstra is aanwezig deze dag. Uiteraard zijn ook Hier & DAAR, de horecagelegenheden van MIMIK, geopend voor een hapje en drankje voorafgaand en na afloop van de voorstellingen.

Poëziefestival DichterBij-XS vindt plaats op zaterdag 31 juli om 14.00 en 19.30 uur. Kaarten kosten €27,50 en er is in verband met de anderhalvemetermaatregel een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Meer informatie, de volledige line-up en tickets zijn te vinden op www.mimik.nl/dichterbij