Entertainment

‘Met deze songs heb ik mezelf uit de knoop gehaald’

Al sinds zijn achtste speelt Siebren The Young (Siebren Zijlstra) gitaar. In 2015 begon de Deventer muzikant met het schrijven van eigen songs. Na het afronden van het conservatorium in Arnhem werkte Siebren ruim twee jaar aan zijn eerste album. Het resultaat is Inner Junctions. “Met deze songs heb ik mezelf uit de knoop gehaald.”

De 25-jarige gitarist, zanger en songwriter combineert op zijn debuutalbum zijn passie voor muziek met het vertellen van persoonlijke verhalen. In de negen songs op Inner Junctions komen thema’s als zelfontwikkeling, vrijheid, de complexiteit van relaties en de liefde langs. Siebren: “Ik ben heel gelukkig met dit album. Veel van deze nummers hebben me door moeilijke momenten gegidst. Ik deel ze graag met de wereld, zodat andere mensen wellicht zo’n zelfde houvast vinden.”

Stijl en skills

De geboren en getogen Deventenaar schaafde op het ArtEZ conservatorium Arnhem aan zijn stijl en skills. Siebren koos voor de richting Jazz & Pop, met de gitaar als hoofdinstrument. Op het conservatorium ontwikkelde hij tevens zijn skills als songwriter en zanger. De lessen van gelouterde muzikanten als Henk van Rossum, Henk van Benthem, Onno Kelk, Jerome Holl en Hartog Eysman waren vormend op weg naar Inner Junctions. De muziek van Siebren wordt vaak vergeleken met het werk van John Mayer, Amos Lee, James Taylor, Coldplay en Jackson Browne.

De release van Inner Junctions wordt op vrijdag 24 maart gevierd met een albumpresentatie in De Fermerie, Muggeplein 9 in Deventer. Siebren heeft voor deze gelegenheid zijn songs gearrangeerd voor een band, bestaande uit zang, gitaar, toetsen, bas en drums. De deuren gaan open om 19.30 uur, het concert start om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor 15 euro en zijn te bestellen via www.linktree.com/siebrentheyoungofficial