Entertainment

Mendelssohns Paulus raakt je  

DEVENTER – Het dramatische leven van de apostel Paulus is op muziek gezet door Felix Mendelssohn Bartholdy. Toonkunstkoor Euterpe zingt dit oratorium op zondag 19 november vanaf 15.00 uur in de Lebuinuskerk in Deventer.

De Paulus (1836) is een indrukwekkend muzikaal verhaal over de wereldberoemde Bijbelse theoloog, die van felle christenvervolger veranderde in zo’n beetje de bekendste zendeling ooit. Het stuk is gecomponeerd naar voorbeeld van Johann Sebastian Bach, en heeft het frivole van Friedrich Händel. Tijdens Mendelssohns leven was Paulus een zeer geliefd werk. Het oratorium maakte Mendelssohn tot een van de meest gevierde componisten in Europa. Bachs Matthäus Passion was voor hem een openbaring. Dit hoor je terug in de Paulus. Het is eveneens een mix van recitatieven, aria’s, koralen en koorstukken. Het dramatische leven van Paulus raakt je via Mendelssohns muziek.

Medewerkenden zijn dirigent Jurriaan Poesse, het Promenadeorkest, sopraan Johannette Zomer, alt Aaike Nortier, tenor Stefan Kennedy en bas Frans Fiselier. Voor meer informatie: www.toonkunstdeventer.nl