Entertainment

Meestergitarist bij Taste of Jazz

DEVENTER – Op zondag 10 december vanaf 15.30 uur speelt meestergitarist Peter Tiehuis met zijn trio bij Taste of Jazz in de Deventer Schouwburg. De zaal gaat om 15.00 uur open.

In 2007 nam Tiehuis met bassist Theo de Jong en percussionist Bart Fermie de cd Shaman Dance op. Het was de geboorte van het trio 3HandsClapping, waarmee hij zondag naar Deventer komt.

Tiehuis wordt gezien als een van de meest veelzijdige gitaristen en behoort al jaren tot de top van Europa; hij speelt met alles en iedereen in de jazz-, blues-, rock- en popwereld. Al vele jaren is hij de vaste gitarist van het Metropole Orkest. Daarnaast is hij al zo’n tien jaar docent aan het conservatorium van Amsterdam, waar hij nog steeds verbonden is als gastdocent en daar jaarlijks workshops geeft.

3HandsClapping is een muzikaal avontuur waarin het complete muzikale spectrum wordt doorlopen: van adembenemend aardse grooves tot stukken van een serene en intieme schoonheid. Hun virtuoze individuele spel en hun magische samenspel maken van dit concert een uitbarsting van levensvreugde waarin de drie muzikanten ongegeneerd hun liefde voor muziek onthullen.

De entreeprijs bedraagt in de voorverkoop €15,- voor volwassenen; jeugd en studenten betalen €5,-; kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.tasteofjazz.nl of bij de zaal tegen een meerprijs.