Entertainment

Meeslepende musical

DEVENTER – De Rob de Nijs-musical Malle Babbe gaat op zondag 9 februari in première in DeLaMar Amsterdam. De muziek en rijke carrière van Rob de Nijs komen tot leven in deze gloednieuwe musical. Een project waar Rob en zijn vrouw Jet sinds 2021 bij betrokken zijn, in samenwerking met Joop van den Ende voor MediaLane Theater.

Op meeslepende wijze komen alle hoogte- en dieptepunten van zijn indrukwekkende artiestenbestaan, ontelbare affaires en zijn grote liefde voorbij. Een avond vol herkenbaarheid en al zijn grote hits. De musical is in onze regio uitsluitend te zien in de Deventer Schouwburg op 26, 27 en 28 maart 2025. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Musical rond rijke carrière Rob de Nijs

Rob de Nijs: “Wie had ooit gedacht dat er een musical over mijn leven gemaakt zou worden. Ik vind het een eer om hier samen met mijn vrouw Jet, Joop van den Ende en de rest van het creatieve team aan te werken. Toen ik het script voor het eerst hoorde was ik ontroerd en vooral heel tevreden. Ik heb er alle vertrouwen in!”

Unieke persoonlijkheid en klank

Joop van den Ende: “Naast de ontwikkeling van het script is natuurlijk de cast zeer belangrijk. Met name wie de titelrol gaat vertolken. Er zijn nog twee acteurs in de running voor deze felbegeerde hoofdrol. Zij worden de komende maanden intensief begeleid middels workshops, lezingen en coachingsessies. Met als doel om niet zozeer een dubbelganger te vinden maar een acteur die de vereiste combinatie van zang- en acteertalent heeft om de unieke persoonlijkheid en klank van Rob de Nijs recht te kunnen doen. We verwachten in september bekend te kunnen maken wie Rob de Nijs gaat spelen in Malle Babbe.”

Tussen droom en werkelijkheid

De musical is gebaseerd op een waargebeurd en bepalend moment in Robs leven, waarin hij zweeft tussen droom en werkelijkheid. Door de ziekte van Parkinson is hij intussen tot weinig in staat. Om hem op te vrolijken neemt Jet hem mee terug naar zijn jongere jaren en stappen ze samen in het circus van zijn geheugen. Vergezeld door bekende personages als Jan Klaassen de Trompetter, Zuster Ursula en Malle Babbe herbeleven ze hoogte- en dieptepunten uit zijn rijke en spraakmakende carrière. Het winnen van zijn eerste talentenjacht, een optreden in Voor De Vuist Weg bij Willem Duys, de eerste hit ‘Ritme van de regen’, het grote succes van ‘Banger Hart’ en nog veel meer.

Fantasierijke reis

En hoe zat het al die jaren nou echt met Robs liefdesleven en de honderden affaires? Jet wil de onderste steen boven hebben. Dit levert herkenbare, breekbare maar ook humoristische momenten op. Een sterrencast brengt het verhaal en alle grote hits tot leven in een prachtige setting met live orkest. Ga mee op deze fantasierijke reis en laat Rob je nog een keer terugvoeren naar de kroegen met blond schuimend bier, waarin hij afrekent met de heren van fatsoen.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op: deventerschouwburg.nl/programma/malle-babbe