Entertainment

Livestreams vanuit Zwarte Silo in Deventer

Het markante industriële pand de Zwarte Silo in het Havenkwartier (voorheen: Fooddock) wordt getransformeerd tot een multifunctionele horecalocatie. Terwijl de opening al meerdere malen is uitgesteld vanwege de pandemie, maken de betrokken ondernemers Frank Hulscher en Maurice Endeman er het beste van: de locatie gaat tijdelijk open als professionele opname- en livestreamstudio.

Het is sappelen in coronatijd voor horecaondernemers, evenementenbouwers en licht- en geluidsbedrijven. In onzekere tijden is creativiteit en flexibiliteit noodzakelijk om het hoofd boven water te houden en zo worden er, gedurende de periode dat er sprake is van lockdowns, livestream-uitzendingen verzorgd. “In december was de oorspronkelijke opening gepland van het nieuwe horecaconcept”, zegt Endeman. “Als gevolg van het virus is de opening uitgesteld tot op zijn vroegst maart 2021, maar ook die datum blijft onzeker.”

Coronaproof studio vol professionele apparatuur

“De afgelopen maanden zijn besteed om het karakteristieke pand een complete make-over te geven. Naast een restaurant met 150 zitplaatsen en een groot buitenterras is er ook een ruimte beschikbaar voor kleinschalige evenementen als zakelijke bijeenkomsten, bruiloften en partijen. De markt echter zit compleet op slot, niemand durft in deze tijd activiteiten te plannen.”

Het pand heeft nog steeds een onweerstaanbare aantrekkingskracht op foto- en filmcamera’s en daarom lijkt de tijdelijke inrichting als livestreamstudio een goed alternatief. Livestream-opnames zijn heel geschikt om het netwerk te onderhouden middels bijvoorbeeld een onlinecongres of een bedrijfspresentatie. De studio is coronaproof ingericht en beschikt over professionele apparatuur. Meer informatie over de studio is op te vragen via e-mail studio@zwartesilo.nl of via de website www.zwartesilo.nl.

Op het moment dat Nederland langzaam afscheid kan nemen van beperkende maatregelen, zal de studio sowieso doorgaan in een hybride opzet. “Net als thuiswerken heeft online contact met de beoogde doelgroep een vaste plek in de eventmarkt verworven en daar willen we in de toekomst graag faciliteiten voor blijven bieden. Tegelijkertijd kunnen wij uiteraard niet wachten om straks gasten te mogen verwelkomen op onze prachtige locatie”, aldus Frank en Maurice.