Entertainment

Lezing ‘Zie alle mensen’ vanuit je luie stoel

Hoe kun je de kerstvakantie meer inspirerend beginnen dan met de Deventer Jan Terlouw Lezing op zaterdag 19 december vanuit de Grote Zaal van de Deventer Schouwburg? De titel van de lezing is ‘Zie alle mensen’ en is vanaf 20.00 uur vanuit je eigen huis te volgen via de livestream.

Politicus en schrijver Gert-Jan Segers is de hoofdspreker op 19 december. Hij neemt BNNVARA-programmamaker en dichter Tim Hofman mee als duo-spreker. Jan Terlouw is aanwezig als eregast.

Het wordt een theaterbeleving met mooie, nieuwe ingrediënten zoals live-illustraties van Anne Stalinksi, tekenaar van het kinderboekenweekgeschenk 2020. Er wordt meegepraat door een aantal ToekomstMakers, er is een nieuwe presentator en na afloop van de lezing kan het publiek vanuit huis vragen stellen aan Hofman, Segers en Terlouw tijdens het live-nagesprek.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door MINKA met haar tintelfrisse Nederlandstalige elektropop. De lezing is te volgen vanuit je favoriete luie stoel. Bij aankoop van je kaart ontvang je een link naar een website en een wachtwoord. Je hebt alleen een computer met internet nodig.

Traditiegetrouw worden de lezingen van de sprekers gebundeld in een boekje, dat wordt uitgebracht door uitgeverij De Kring. Het is vooraf online te reserveren of na de lezing te koop bij de betere boekhandel voor €8,99.

Achtergrond van traditie

Het gedachtegoed van Jan Terlouw is uitgangspunt bij de lezing. Beide sprekers belichten vanuit hun rol in de samenleving, een visie op de maatschappij en de politiek in een noodzakelijk duurzame wereld. De Stichting Deventer Jan Terlouw Lezing is opgericht na het onvergetelijke televisieoptreden van Jan Terlouw bij De Wereld Draait Door (2016), vooral bekend door ‘het touwtje uit de brievenbus’. In 2017 betrad Jan Terlouw het podium van de Deventer Schouwburg voor de eerste keer met zijn Deventer Jan Terlouw Lezing, getiteld ‘We kunnen niet langer wachten’. Het begin van een jaarlijkse traditie in december met elke keer nieuwe sprekers zoals Beatrice de Graaf, Lotte Jensen en Bas Heijne.

Kaarten à €12,50 zijn te bestellen via www.deventerschouwburg.nl. Voor meer informatie: www.deventerjanterlouwlezing.nl. Een boekje bestellen kan via www.uitgeverijdekring.nl/zie-alle-mensen