Entertainment

Levendig en vurig trio

De Stichting Zaterdagmiddag Concerten Deventer verzorgt haar aprilconcert dit keer in het intieme Penninckshuis, Brink 89. Dan treedt het Brioso Trio op met composities van Haydn en Schubert. Het optreden vindt zaterdag 13 april plaats van 15.00 tot 16.00 uur.

Martine Velthuis (viool), Mathias Pearson (cello) en Mieke Verduijn (piano) vormen samen dit gezelschap. De drie musici ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en sinds september 2019 vormen zij een trio. Al snel ontpopte zich een grote toewijding en enthousiasme voor het pianotriospel en werd Brioso (levendig, vol vuur) niet alleen de naam, maar ook de ware identiteit van het trio.

De afgelopen jaren speelde het trio op diverse concertlocaties, waaronder Concertgebouw de Vereeniging, Nijmegen en in Amare in Den Haag. Zij wonnen prijzen op diverse concoursen in binnen- en buitenland, waaronder de derde prijs tijdens het Kamermuziekconcours van Virtuoso & Belcanto Festival in Lucca in 2023. Eveneens behaalden ze de derde prijs tijdens het Kamermuziekconcours Gelre in 2022. In maart 2023 gaf het trio hun eerste concerttour in Noorwegen. Het trio nam ook driemaal deel aan de European Chamber Music Academy in Wenen, waar zij zich een week lang onderdompelden in de internationale kamermuziekwereld door het volgen van workshops, masterclasses en het meewerken aan concerten.

Het programma in het Penninckshuis bestaat uit het Pianotrio nr. 44 in E-majeur (hob XV/28) van Joseph Haydn en het Pianotrio nr.1 in Bes-majeur (D898) van Frans Schubert. Het Penninckshuis bevat een beperkt aantal zitplaatsen, dus kom op tijd, want vol is vol. De toegang is vrij, maar ter dekking van de kosten wordt na afloop een gift gevraagd. Voor meer informatie: www.zmcd.nl