Entertainment

Lentefair in de pastorietuin

DIEPENVEEN – Op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei) gaan om 11.00 uur de hekken van de pastorietuin, Kerkplein 5, weer wijd open voor de vijftiende editie van de lentefair.

Over het Kerkplein en door de tuin heen slingert een lint van kraampjes. Daar wordt van alles verkocht of aangeboden wat past binnen de sfeer van de lentefair: groen, ambachtelijk en regionaal. Zo is er verkoop van planten, stekgoed, bonbons, kruiden, jams en chutneys, wolproducten, honing en andere bijenproducten, streekbieren, kunst, brocante, ambachtelijke sieraden etc. Maar er wordt ook aandacht gevraagd voor verenigingen en stichtingen als Vrouwen voor Nepal, Duurzaam Diepenveen, Bijenlint Deventer (en Diepenveen), de Vlinderstichting, historische vereniging Diepenveen, Groei & Bloei. Op het achterterrein zijn ook dieren te zien, zoals konijnen, geiten en pony’s.

Zoals ieder jaar is er een terras in de tuin waar men kan genieten van een kopje koffie of thee, beschikbaar gesteld door Fleur de Café, met een heerlijk stuk zelfgebakken taart. “We zijn dringend op zoek naar taartenbakkers. Ieder jaar worden er meer taarten gebakken, ieder jaar weer komen we te kort. U kunt uw taarten de hele dag inleveren bij de Notenhof, Dorpsstraat 56a. Bakt u nu een hele mooie of lekkere taart, dan kunt u ook meedingen in de taartenwedstrijd. Lever dan uw wedstrijdtaart in bij de Notenhof, tussen 09.00 en 10.00 uur. Een deskundige jury zal zich over de ingebrachte taarten buigen, en ervan proeven, natuurlijk. Maar ook als u niet aan de wedstrijd wilt meedoen is uw taart meer dan welkom”, aldus de organisatie.

“In de kerk is een tentoonstelling met schilderijen van Marijke Dijkstra. Daarnaast is er een kunstwerk te bezichtigen van Anne Kooij, ‘Diepenveen op rol’. En er wordt ook opgetreden door twee koren: om 11.00 en 15.00 uur het koor UP4S uit Oeganda en om 13.00 uur het Diepenveens Wereldkoor. UP4S heeft ook een kraam op de fair; ze zamelen geld in voor een weeshuis en schoolproject in Oeganda.”