Entertainment

Lekker jammen in De Fermerie

Taste of Jazz start deze maand met een reeks jamsessies in De Fermerie, Muggeplein 9 in Deventer. Twee keer per maand kan iedereen die een instrument bespeelt, meespelen met een sessieband bestaande uit professionele muzikanten.

“Op dit moment is er voor muzikanten die geïmproviseerde muziek maken, erg weinig gelegenheid om samen te spelen”, aldus initiatiefnemer en drummer Erik Poorterman. “Met deze sessies willen we een speelplek creëren voor de lokale en regionale muziekscene.” Met conservatoria in Arnhem, Zwolle en Enschede ligt Deventer mooi in het midden, zodat ook muziekstudenten uit die steden elkaar kunnen treffen bij de sessies.

“Wil je meespelen met een van de sessies? Of je nu een doorgewinterde muzikant bent of net begint, er is altijd ruimte voor jouw talent en creativiteit. Er is een backline aanwezig, bestaande uit een elektrische piano, een drumkit, een zangkit en gitaarversterkers, zodat gesleep met apparatuur niet nodig is. De sessies zijn beurtelings op de tweede dinsdag of vierde woensdagavond en worden geleid door een sessieleider. Na opening van de avond door de band kan iedereen die zich bij de sessieleider heeft aangemeld, zich bij de band voegen en meespelen.”

Op woensdagavond 24 januari zal de eerste sessie geopend worden door de sessieband van die avond: Erik Poorterman (drums), Hans Kwakkernaat (piano), Arjan Stam (trompet) en Pieter Althuis op bas. De sessie begint om 20.00 uur. De entreeprijs bedraagt €5,-. Muzikanten krijgen het eerste drankje gratis. Programma en tickets: online via www.tasteofjazz.nl of bij de zaal.