Entertainment

Kunstcafé op nieuwe locatie

Vrijdag 8 september wordt weer een start gemaakt met het maandelijkse Kunstcafé. Dit duurt van 10.15 tot 11.45 uur en vindt dit seizoen op een nieuwe locatie plaats: het Theatercafé in de Deventer Schouwburg.

Monique Wezenberg, projectleider Open Monumentendag Deventer, vertelt over de highlights van het programma. Hierop staan onder andere Korenlint, waarbij koren zingen in monumenten en Nacht van Goud. Ischa Arnoldus is programmeur van de Deventer Schouwburg. Wat is haar keuze voor komend seizoen?

Ids en Ria Zandleven zijn al jarenlang trouwe bezoekers van het Kunstcafé. Dit keer nemen zij het podium met hun presentatie Zandleven 2023. Ids is een verre neef van schilders Thomas (vader) en Jan Adam (zoon) Zandleven. Ria heeft over hen een boek geschreven, gebaseerd op onderzoek, correspondentie, recensies en persoonlijke levensverhalen. Naast een boek is er een herdenking en staat er een expositie op stapel. Annemiek Hettinga vertelt waarom de serie kasteelconcerten zo leuk is.

Het muzikale deel wordt ingevuld door Ola en Hugo (zie foto). Ze hebben elkaar ontmoet in april 2022 dankzij het New Deventer Collective. Vanuit hun verschillende muzikale achtergronden maken ze muziek, variërend van soft-pop tot elektronische muziek. Zie ook de website www.kunstcircuit.nl