Entertainment

Kunst met een knipoog  

Tot 14 mei laat Carel Janssen zijn olieverfschilderijen zien in Galerie Aan Huis, Grote Poot 10 in Deventer. Allard van Lenthe stelt een deel van zijn historische pand beschikbaar voor afwisselende exposities. De komende tijd betreffen dat schilderijen van Janssen, waarvan een aantal Deventer stadsgezichten met de voor Janssen kenmerkende kwinkslag. Verder bestaat de collectie onder andere uit op realistische wijze geschilderde landschappen en zelfportretten.

Janssen woont nu op Fortmond, tussen Olst en Wijhe. Deventer, waar hij lange tijd woonde, blijft voor hem een belangrijke inspiratiebron. De gebouwen, de architectuur in combinatie met ‘de mooiste rivier van Nederland’ zijn belangrijke ingrediënten. Maar, volgens Janssen, blijft het kunst met een knipoog. Zijn humor is de drijfveer om te blijven schilderen, ook na de brand die in 2009 zijn atelier totaal verwoestte.

Galerie Aan Huis heeft geen vaste openingsuren. Bij aanwezigheid van Van Lenthe is men welkom. Daarnaast is bezoek op afspraak mogelijk. Bel daarvoor 06-15091147.