Entertainment

Koningsdag in Deventer

Ook dit jaar wordt Koningsdag nog vooral online gevierd. Op een ouderwets gezellige kleedjesmarkt en grote festivals zullen we nog even moeten wachten, maar iets vieren kan ook op een alternatieve manier, dus ook in 2021 wordt Koningsdag in Deventer een feest.

Vroeg op om de vlag te hijsen
Tijdens Koningsdag hangen er elk jaar weer talloze rood-wit-blauwe vlaggen te wapperen en dat kan natuurlijk ook prima dit jaar. Vanaf 06.23 uur, de tijd van de zonsopkomst, mag de vlag buiten hangen. Tot zonsondergang, dan gaat de vlag volgens goed gebruik weer naar binnen.

Zing mee uit volle borst
Om 10.00 uur zingen we met zijn allen het Wilhelmus. En omdat we dat nu niet met zijn allen bij elkaar doen, is het landelijke verzoek om dit te doen vanaf je balkon of vanuit je tuin. Vind je dat een stapje te ver gaan, zing dan gewoon uit volle borst in je woonkamer of waar je maar wil.

Eerst voor de tv, dan de benen strekken
Vanaf 11.00 uur kun je via de NOS meekijken naar het alternatieve koningsdagprogramma. De koninklijke familie reist dit jaar af naar de High Tech Campus in Eindhoven waar zij vanuit een studio de verjaardag van de koning vieren. Na de televisie uitzending kun je de benen strekken tijdens de Deventer Koningstocht. Tussen 10.00 en 16.00 uur kun je of vanaf Café Persee (Brink) of bij Eetcafé de 7e Hemel (Grote Kerkhof) starten.

Digitale kleedjesmarkten en proosten
Blijf je liever binnen? Neem dan een kijkje op één van de vele digitale vrijmarkten. Zo krijg je toch een beetje het kleedjesmarktgevoel. En om 16.30 uur is het tijd om te proosten; op de koning en op jezelf.