Entertainment

Komische voorstelling over populisme

DEVENTER – Mugmetdegoudentand presenteert Happy Hour, een komische en genadeloze voorstelling over populisme en andere -ismen, met Lineke Rijxman, Malou Gorter en Margo Verhoeven. De voorstelling zou aanvankelijk in het voorjaar van 2020 in première gaan, maar kon niet doorgaan vanwege corona. De teksten zijn inmiddels weer aangepast, want de tijdgeest verandert nou eenmaal razendsnel. De voorstelling is op zaterdag 30 oktober te zien in het MIMIK Theater in Deventer.

Over Happy Hour
Drie vrouwen ontmoeten elkaar in een bar. Het is Happy Hour. De emoties lopen al snel hoog op en een ontploffing lijkt onvermijdelijk. Maar wanneer komt die? Blijft humor hun sterkste wapen, of slaat een nieuwe realiteit gaten in hun overtuiging? Lineke Rijxman, Malou Gorter en Margo Verhoeven zoeken de extremen op in deze actuele voorstelling over de (on)macht van verbinding.

Lineke Rijxman over Happy Hour: “De werkelijkheid is krankzinniger en absurdistischer dan je kunt bedenken. De ratio is verdacht, de emotie staat voorop. Je kunt je er moeizaam of bijna niet tegen verweren. Wat is waar? Wat is een leugen?”

Over de spelers
Lineke Rijxman (Colombina 2006, Theo d’Or 2009) was vorig jaar te zien in de dramaserie Koppensnellers, uitgezonden op NPO3 door AVROTROS. Malou Gorter (nominatie Theo d’Or 2016) verscheen in het tweede seizoen van de BNNVARA tv-serie Oogappels (nominatie zilveren Nipkowschijf 2020). Margo Verhoeven zal op enkele data de rol van Rosa van Leeuwen overnemen. Zij speelde eerder dit seizoen in de voorstelling Joodse Raad en in Doe de groeten aan de ganzen van De Nwe Tijd. In 2018 was ze onder andere te zien in Soldaat van Oranje.

Over Mugmetdegoudentand
Het eigenzinnige Amsterdamse theatergezelschap van Joan Nederlof, Marcel Musters en Lineke Rijxman maakt al meer dan 35 jaar succesvol theater en televisie. De groep maakt nieuw Nederlands repertoire onder het motto: Het is nu. Mugmetdegoudentand vindt het daarbij van essentieel belang dat theater onderscheid probeert te maken tussen de ene mening en de andere, tussen werkelijkheid en projectie, verstand en onderbuik en tussen hoofd- en bijzaak. Zie mugmetdegoudentand.nl voor speeltijden en mogelijke wijzigingen in verband met Covid-19.

Foto: Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin