Entertainment

Klinkende namen in de koepel

De Stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen heeft in het weekend van 21 en 22 mei echt wat te vieren. Op zaterdag is het uitgestelde Vrijheid Concert met Jan Vayne (zie foto) aan de vleugel & Jan Wolfkamp op percussie en op zondag het 10-jarig bestaan van de Muziekkoepel. Vele klinkende namen staan op het zeer gevarieerde programma. Beide dagen begint het gratis festijn om 13.00 uur en is er een randprogramma. Bovendien is er zaterdagmiddag een heuse Vrijheid Rommelmarkt in het park.

De hoofdact op zaterdag is pianovirtuoos Jan Vayne. Verder op het programma die dag staan: The Swinging Veterans onder leiding van Jan Berings (de oprichter van The Riverboat), stadsdichter Robin Bleeker, het Don Bosco zangkoor Jestics, de Oekraïense pianiste Yuliya Khai, stadstroubadour Maarten van Veen en de talentvolle Deventer singer-songwriter Britt Jongejan. Ter overpeinzing over de invulling van Vrijheid is er een bijdrage van Jan Terlouw.

Het randprogramma bestaat uit Streetart-kunstenaar Maxim uit Wit-Rusland, The Colorful Circle-workshops voor kids, het Colmschate-Ukraïne-Contact dat projecten steunt voor Oekraïne en Rad van Fortuin door F.R.I.S. Lekkere hapjes en drankjes (tapeiland) en de gezellige circustent maken het feest compleet.

Het lustrumfeest op zondag gaat terug naar de jaren 50 en 60. De Deventer band Little Sister & The 4 Roses, Marijn Ooijman met Spook, en als klap op de vuurpijl de Jerry Lee Lewis uit Olst – Jeroen Sweers met Class of 55. Zangeres Mandy Rotgans komt met muzikale verrassingen tijdens de bandwissels. Het kids-programma wordt verzorgd door The Colorful Circle.

Beide dagen zijn entreevrij, maar wel met een vrijegiftcollecte. De opbrengst hiervan is voor Oekraïne. Kijk voor het actuele programma op www.muziekkoepelneringbogel.nl