Entertainment

Jonge artiesten zijn nooit weggeweest

Enkele weken geleden is de EP Verre Van Weggeweest van rapper Luc van der Hulst (20) en producers Bart ten Den (Denten) (18) en Hannes Holl (20) uitgekomen. De jongens hebben elkaars talenten ontdekt in coronatijd en zijn samen vele uren de studio ingedoken. Na verschillende individuele, kleinere projecten en een lange tijd geen nieuwe muziek te hebben uitgebracht, hebben ze maar één boodschap: ze zijn Verre Van Weggeweest.

In aanloop naar de EP brachten de Deventer artiesten de singles Blijf Bij Me en Als Het Even Moet uit. Ondersteund door New Deventer Collective hebben ze een goed ontvangen videoclip gemaakt bij die laatste single. Op de EP worden deze singles aangevuld met vijf nieuwe tracks, elk met een uniek karakter. Van relaxte indie-achtige platen zoals Highway, tot energieke hiphopplaten zoals Wanneer Het Laat Is. Naast het vertrouwde drietal zochten de artiesten ook de samenwerking met andere artiesten om een bijdrage te leveren aan hun EP. Zo zijn de zangeressen Eva Ratuohaling, Dominique Bekke en rapper Young Teach te horen op de EP.

De EP begint met het nummer Wedstrijd. Niet alleen is dit het eerste nummer dat je hoort, dit is ook het allereerste nummer dat de jongens met elkaar hebben gemaakt. Tijdens het maken van dit nummer kwamen de drie erachter hoe goed ze elkaar aanvullen. Waar Hannes excelleert in mixen en het creëren van beats, is Denten een allround instrumentalist met gevoel voor het opbouwen van nummers. Luc’ maakt het plaatje compleet met een frisse flow en gevatte punchlines.