Entertainment

Jan Terlouw inspireert ook Claudia de Breij

Foto: Hans Peter van Velthoven

Cabaretier, liedschrijver, televisiemaker en radio-dj Claudia de Breij (1975) is de hoofdspreker van de vijfde Deventer Jan Terlouw Lezing in de Deventer Schouwburg op donderdag 9 december 2021.

Volgens de traditie vindt de Deventer Jan Terlouw Lezing plaats in december, in de donkere dagen aan de vooravond van het Dickens Festival. Het festival kon afgelopen jaar geen doorgang vinden, maar de Deventer Jan Terlouw Lezing wél, als online voorstelling. Gert-Jan Segers (ChristenUnie) nam programmamaker Tim Hofman mee als duo-spreker. Hun lezing had de titel: ‘Zie alle mensen’. Jan Terlouw was verheugd met de sprekers omdat ze beiden mensen zijn die geloven in solidariteit: “Zij geloven dat iedereen erbij hoort en rechtvaardig behandeld moet worden.”

Terlouw is ook erg enthousiast over de volgende hoofdspreker Claudia de Breij. In de loop van 2021 zal zij ook een duo-spreker aanwijzen en bekend maken. Kaarten zijn nu al te koop via de website www.deventerschouwburg.nl. Traditiegetrouw wordt jaarlijks een boekje gepubliceerd waarin beide lezingen zijn gebundeld. Het boekje van 2020 is online nog te koop bij uitgeverij de Kring in Amsterdam of via de betere boekhandel en Bol.com.

Doel van de lezing is om, in navolging van het gedachtegoed van Jan Terlouw, publiek over te laten gaan tot actie voor een duurzame wereld. Er wordt een dialoog tussen generaties tot stand gebracht. De rol van de maatschappij en de politiek in een noodzakelijk duurzame wereld wordt vanuit de rol van de spreker in de samenleving belicht.