Entertainment

Irish Pub Festival keert terug

DEVENTER – De liefhebbers van het tweedaagse Ierse festival kunnen vrijdag 3 en zaterdag 4 februari hun hart weer vullen met Ierse klanken.

“Vanwege corona kon het festival twee jaar lang niet doorgaan”, zegt Noel Shannon. “We hebben in die afgelopen twee jaar ontzettend veel berichten en mailtjes ontvangen van mensen die het festival zo hebben gemist. We zijn blij dat we in februari weer zo veel mensen blij mogen maken.”

Op vrijdag 3 februari start het festival met een afterwork borrel Bij DAVO, met daarbij livemuziek. Daarna gaat het definitief los in maar liefst dertien deelnemende horecazaken. “Ben je op zaterdagmiddag 4 februari alweer lekker in de stemming? Dan kun je aansluiten bij één van de Ierse sessies in Hans en Grietje aan de Brink en De Zevende Hemel aan Het Grote Kerkhof.” Tot zover het programma zoals deze bij de vaste bezoeker bekend is. “Het Richard Thannhauser Memorial Concert zal dit jaar geen doorgang kunnen vinden. Het beheer van de Oude Mariakerk is in andere handen. Helaas lieten zij ons te lang wachten met het antwoord of het concert door kon gaan. Daardoor kon er geen band uit Ierland meer geboekt worden en daarmee kwam onze organisatie daarvoor in het gedrang. We kunnen gelukkig melden dat we met een nieuwe partij in gesprek zijn en hopelijk kunt u volgend jaar weer het concert op de zaterdagavond bezoeken.”

The Shannons
“Toch is het ons gelukt om snel een volledig weekend voor u te organiseren. Op zaterdagavond treden The Shannons (zie foto) op bij DAVO Bieren samen met Jimmy Ellis op viool en Paddy Ryan op banjo. Zij zetten met hun folk ’n roll iedere zaal op de kop. De toegang voor de afterparty bij DAVO is gratis. The Shannons beginnen om 21.00 uur.”
Voor meer informatie www.irishpubfestival.nl of volg het festival op Facebook.