Entertainment

Intensieve samenwerking festival en schouwburg

Deventer op Stelten en de Deventer Schouwburg gaan vanaf dit jaar intensief samenwerken. “In aanloop naar, tijdens én na het festival Deventer Op Stelten in juli, programmeren we samen een aantal mooie circus-, locatie- en varieté-voorstellingen onder de nieuwe serienaam: Deventer Op Stelten presenteert.

Ischa Arnoldus, hoofd programma, productie, stad & innovatie van Deventer Schouwburg en Adrie van Essen, artistiek leider Deventer Op Stelten/dEVENTer, vormen samen het programmateam in deze samenwerking. Arnoldus: “Ik kijk erg uit naar deze intensivering van de samenwerking; we kunnen elkaar hierin alleen maar versterken en de liefhebbers van dit genre een hele mooie serie bieden. Adrie en ik vullen elkaar geweldig aan op het gebied van kennis en connecties met interessante makers. Samen maken we dit mooie programma nog sterker.”

Van Essen knikt: “Door het jaar heen ben ik aan het scouten voor Deventer op Stelten. Af en toe kom je een interessante of spectaculaire voorstelling tegen. Soms past de voorstelling dan helaas niet in het concept, of is het niet beschikbaar voor het festival. Op het podium van Deventer Schouwburg kunnen we juist deze voorstellingen laten zien onder de naam ‘Deventer op Stelten presenteert’.

Voorafgaand aan de voorstelling Panama Pictures op 17 mei in Deventer Schouwburg, presenteert Deventer Op Stelten haar programma van het festival 2023 aan de pers en publiek in de schouwburg. Hierbij worden de voorstellingen die in de serie vallen en ná het festival in de schouwburg plaatsvinden, ook uitgelicht. Foto: Gerard Dubois