Entertainment

Huisjesroute en natuurplezier bij de Ulebelt

DEVENTER – Voor thuisblijvers èn vakantiegangers van elders is er genoeg te doen bij de Ulebelt deze zomer. Voor kinderen is er een Huisjesroute uitgezet over het terrein van de Ulebelt aan Maatmansweg 3. Aan de hand van een fotospeurtocht kunnen kinderen zeventien huisjes opzoeken. Bij elke huisje is een letter verstopt, die uiteindelijk een zomerse zin oplevert. Elke week wordt een 50-natuurdingen-boek onder de goede inzenders verloot.

Meer kinderpret
“Beide natuurspeelplekken bij de Ulebelt zijn heerlijke plekken om in en met natuur te spelen (en in de schaduw). Lekker ravotten met water en zand, verstoppen achter de heuvel of rennen over de paadjes en door de tunnel. En uiteraard is er altijd wel een konijn of geit die graag geaaid wil worden. Ga gerust kijken in de knuffelweide of in de stallen wat de dieren doen. En kom je ook meedoen met het wedstrijdje Stoepranden op 18 augustus (alleen niet bij te heet weer)? Of meld je aan voor de workshop Avonturenstok maken voor kinderen, op 9 augustus.”

Biodiversitour
Voor jongeren en volwassenen is de wandelroute Biodiversitour te lopen: een inspirerende wandeling langs fraaie bloemen, planten en handige toepassingen van biodiversiteit. “Onderweg krijg je tips hoe je in eigen tuin of balkon kunt zorgen voor meer biodiversiteit (meer variatie en meer leven in je tuin), maar ook hoe je je tuin meer klimaatproof kunt maken. Met toenemende hitte en regenwateroverlast is dit geen overbodige luxe. In de tuinen van de Ulebelt zie je al mooie voorbeelden hoe het ook kan. Je kunt de route per app of via papier lopen, zie de website voor details.”

Vers en smakelijk
Daarnaast is er elke woensdagmiddag gelegenheid om dagverse producten te kopen bij de boerderijkraam, net geoogst van eigen land. Ook prachtige boeketten vindt men hier. De kraam is open van 12.30 tot 16.30 uur. “Moe van het spelen en rondkijken? Het terras bij het hoofdgebouw is open op doordeweekse dagen en staat garant voor heerlijke koffie, thee en ijsjes. Zomervakantie bij de Ulebelt betekent: voor ieder wat wils.”

Voor meer informatie: www.ulebelt.nl