Entertainment

Grote namen in de tuin van Burgerweeshuis

DEVENTER – De sfeervolle binnentuin van Poppodium Burgerweeshuis vormt ook dit jaar in juni weer het decor voor een veelzijdige serie tuinconcerten waar de vonken vanaf gaan vliegen. In 2024 wordt het een hele speciale serie, want het Burgerweeshuis bestaat dan 40 jaar. Twee namen zijn al bekend: Eliades Ochoa (Buena Vista Social Club) en Raymond van het Groenewoud.

Al een aantal jaren staan er grote namen in de historische tuin en zorgt de bijzondere setting keer op keer voor een speciale vibe. Het Burgerweeshuis heeft een mooie staat van dienst opgebouwd met bijzondere concerten en grote namen in de binnentuin. Zo waren onder anderen De Dijk, Karsu, Curtis Harding, Claw Boys Claw, Anneke van Giersbergen en Typhoon al te gast. In 2024 doet men ter ere van het 40-jarig bestaan er nog een schepje bovenop.

Op 7 juni treedt Eliades Ochoa (Buena Vista Social Club) op. Buena Vista-veteraan Eliades Ochoa bracht in mei 2023 zijn nieuwe album ‘Guajiro’ uit. Op dit album verwerkt hij zijn levensverhalen waarin hij ook terugkijkt op zijn verleden. Guajiro is geproduceerd door Demetrio Muñiz, die ook lange tijd verbonden is geweest met de Buena Vista Social Club. Eliades Ochoa bracht onder eigen naam al negen albums uit en won vier Latin Grammy’s.

Op 29 juni komt Raymond van het Groenewoud naar Deventer. De Belgische zanger Raymond van het Groenewoud staat al meer dan vijftig jaar op het podium. Hij is niet alleen zanger, gitarist en pianist, die zowel kan rocken als romantische ballads kan zingen, maar hij is ook een ingenieuze tekstdichter. Onlangs kwam zijn nieuwe album Egoïst uit, de allereerste LP die door Raymond zelf geproduceerd werd. Hierop staan twaalf liedjes van bedrieglijke eenvoud, schoonheid en heerlijke herkenbaarheid.