Entertainment

Grootse release debuutalbum van poppin’ soulband Boogie Monster

De band Boogie Monster, met vanaf links: Beinte Groen (drums), Tom Bloembergen (bas), Nolle Groen (zang), Henk Hulzebosch (hammond, keys) en Jim Zwinselman (gitaar). (Foto: Satellite June)

Op vrijdag 11 december komt het langverwachte debuutalbum Overnight van de poppin’ soul band Boogie Monster uit. De vijf muzikanten uit Deventer en omstreken staan bekend om hun strakke liveshows en ijzersterke songwriting. De afgelopen jaren heeft de band al vele (festival)podia op hun grondvesten doen schudden met een stoomtrein van soulvolle vocals, scheurende gitaar- en Hammondsolo’s en een driekoppige blazerssectie.

De eerste single She’s Got It Going On leverde Boogie Monster shows op toonaangevende festivals als Mañana Mañana en de Zwarte Cross op. Ook werden ze gevraagd als support act op tours van The Grand East en DeWolff. Hierna nodigde Pablo van de Poel, zanger/gitarist van DeWolff, de band uit om hun debuut-LP op te nemen in de Electrosaurus Southern Sound Studio. Hier werden acht soulvolle popliedjes met een ruig randje analoog op tape en grotendeels live opgenomen.

Na het uitbrengen van de eerste twee singles Movin’ On en Light of Day is het dan eindelijk zover: vrijdag 11 december komt het debuutalbum Overnight uit. De release wordt groots gevierd met ‘An evening with Boogie Monster’ in Burgerhaven, de nieuwe coronaproof locatie van het Burgerweeshuis. De band wordt deze avond versterkt door gastmuzikanten van onder andere Broken Brass, DeWolff, The Grand East, Tricklebolt en Money & the Man.

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van het Burgerweeshuis, en koop je je tickets samen met de LP, dan pak je €2,50 korting mee.