Entertainment

Groot Bevrijdingsfestival bij Burgerweeshuis

DEVENTER – Op vrijdag 5 mei, van 15.00 tot 23.00 uur, explodeert de binnentuin van het Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9 in Deventer, met negen bands op twee verschillende podia, die laten zien én voelen waar vrijheid echt over gaat. ‘In Vredes Naam’ is dé plek waar je de artiesten kunt aanraken, de bas in je buik kunt voelen en je met modder achter je oren naar huis gaat. De toegang is vrij.

Op Bevrijdingsdag organiseert Burgerweeshuis voor het eerst een eigen festival in de binnentuin. Al jaren viert Burgerweeshuis daar Koningsdag en maakt van ‘In Vredes Naam’ op 5 mei net zo’n mooie jaarlijkse traditie. Ook is, net als op 27 april, het nieuwe festival gratis toegankelijk. Naast een foodtruck, het gezellige Burgercafé en de vertrouwde Tuinbar bij de Mainstage, is er een extra bar bij het tweede podium op het Schoolplein.

Op de Mainstage in de binnentuin vindt de liefhebber een mix van garagerock, psychedelic, surfpunk en indie, voorzien van een ruig, rauw en experimenteel randje.

Henge

Henge brengt muziek vanuit een parallel universum naar de aarde. Ze spelen een elektronische crossover die ze zelf ‘cosmic dross’ noemen. Verwacht een duizelingwekkende combinatie aan psychedelica, progressieve rock en techno.

Sons

Sons is een Belgische vriendenband die driftige, nerveuze garagerock speelt. Mosh-pits zijn zeker geen uitzondering bij deze regelrechte, gruwelijke punkrock. Ze stonden eerder al op Rock Werchter, Iceland Airwaves en Eurosonic en nu komen ze het podium van In Vredes Naam wegbranden.

Tramhaus

Tramhaus uit Rotterdam is lekker rauw, noisy en net een tikje gevaarlijk. De band maakt duidelijk dat punk nog springlevend is. Gemixt met energieke beats en rockende sounds zorgen ze ervoor dat niemand veilig is.

Personal Trainer

Personal Trainer zorgt voor een eigen 90’s-geïnspireerde sound. Frontman Willem Smit staat steeds weer met een andere formatie op het podium. Hierdoor is ieder concert een unieke ervaring met catchy en noisy popsongs met rock roots.

Magnetic Spacemen

Magnetic Spacemen verzorgt een onvervalste mix van gruizige garagerock, surfy postpunk en 60’s beat, verpakt in catchy songs en een strak-van-de-energie-staande show vol met onvoorspelbare gekte. Kom in de benen en stap in een volle beukende pit.

Talentstage op het schoolplein

Tegenover het Burgerweeshuis, op het schoolplein, krijgt het festival een tweede podium – de Speelplaats – met acts uit de Burger Beurs. Met deze beurs geeft het Burgerweeshuis opkomende artiesten een boost aan hun carrière. Op 5 mei kun je hier genieten van bluesrock, Nederlandstalige experimentele pop, lofi-indiepop en alternatieve artrock.

From // October
Nostalgische lofi-indiepop waar je de tijd krijgt om te verdwalen, om vervolgens weer meegesleept te worden naar het nu.

Wildman
Wildman kenmerkt zich door strakke gitaarriffs, een gierend orgel, catchy refreintjes, en dat allemaal met een dikke dosis energie.

Droom Dit

Nederlandstalige poëtische teksten over seks, geweld, liefde en de gewoonheid van het leven. Hun teksten worden omhuld door een modern jasje van rauwe elektronische beats, dromerige gitaarlijnen en snijdende synthesizers.

Oh Whale
De alternatieve artrockband Oh Whale leidt je van subtiele en intieme momenten naar ruige, soms ongemakkelijke uitbarstingen. Wanneer je je net op je gemak begint te voelen door kalmerende vocalen, word je overspoeld door woeste zeeën van reverb en distortion.

In Vredes Naam is een gratis toegankelijk Bevrijdingsfestival voor de avontuurlijke muziekliefhebber die zich graag laat verrassen. Voor meer informatie: burgerweeshuis.nl