Entertainment

Grammy-winnaar in Burgerweeshuis

DEVENTER – Kabaka Pyramid won 5 februari een Grammy Award voor Best Reggae Album met zijn tweede album The Kalling. Begin maart gaat zijn Europese tour van start en zaterdag 4 maart staat hij op het podium van het Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9 in Deventer.

Kabaka Pyramid is een revolutionaire tekstschrijver met een unieke muzikale stijl; hij mengt de kracht, energie en melodie van reggae met de lyriek van hiphop. Hij is een multitalent uit Kingston en geldt, net zoals zijn maatjes Protoje en Chronixx, als één van de grote voortrekkers van de reggae-revival.

Hij gebruikt zijn muziek om onrecht aan de kaak te stellen. Nummers als Never Gonna be a Slave, Can’t Breathe (een protestsong naar aanleiding van de dood van de Amerikaan Eric Garner die door politieagenten te lang in een wurggreep werd gehouden) en No Capitalist geven een idee van zijn thematiek. Begeleid door The Bebble Rockers produceert Kabaka Pyramid een explosie van liefde, zelfbewustzijn en Afrikaanse trots op het podium.

Na het wereldwijde succes van zijn hitsingle Well Done in 2015, bracht Kabaka zijn ‘Accurate’ mixtape, gepresenteerd door Major Lazer en Walshy Fire, uit die meteen een klassieker werd onder reggae- en hiphopfans.

Eind september vorig jaar verscheen zijn, uitzonderlijk goed ontvangen, tweede album The Kalling. De Grammy voor dit album benadrukt de kwaliteit van de muziek van Kabaka  nog eens extra en is zeker verdiend.