Entertainment

Genoeg te doen in de Lebuinuskerk

De Lebuinuskerk puilt deze zomer uit van de activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld nog enkele dagen, tot en met zondag 25 juli, een overzichtstentoonstelling te zien van de Deventer Amateur Kunstenaars (DAK). Deze expositie is gratis toegankelijk en sluit aan op de openingstijden van de kerk.

De Lebuinustoren is de gehele zomervakantie open van maandag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en op zondag tot 16.00 uur. Beklim het icoon van Deventer met zijn 220 treden en geniet van een schitterend uitzicht. De kosten bedragen 3 euro, kinderen tot en met 12 jaar betalen 1 euro.

Wat is het hier toch mooi

Van 4 augustus tot en met 4 september is in de kerk de expositie ‘Wat is het hier toch mooi’ te zien. Een collectief van Deventer fotografen presenteert de stad in optima forma. De toegang is vrij. De expositie omvat dertig unieke beelden van Deventer van de volgende fotografen: Bart Ros, Matthijs Bettman, Adelheid Smitt, Sander Korvemaker, Bob Kelderman en Bram de Jong. Het doel van de tentoonstelling is om aan zoveel mogelijk mensen te laten zien hoe mooi de historische stad Deventer is. De expositie is tot stand gekomen in samenwerking met Gemeente Deventer, Stichting Erfgoed Lebuinuskerk en de Stichting Vrienden van de Lebuinus.

Orgeldag

Op woensdag 25 augustus is weer de Lebuinus Orgel Dag. Alle orgelliefhebbers zijn deze dag uitgenodigd om het beroemde Holtgrave-orgel te bespelen. Men kan hiervoor reserveren via de website www.lebuinuskerk.nl

Audiotour en kinderspeurtocht

Tijdens de openingstijden van de Lebuinuskerk is het mogelijk van online apps gebruik te maken. Zo ontdekt men de vele verhalen die de Lebuinuskerk herbergt. Meer informatie en de QR-code zijn gratis te verkrijgen bij de Info & Shop in de kerk. Voor de kinderen is de speurtocht een ware belevenis.