Entertainment

Festival rond jubilerende band

BATHMEN – De organisatie van Veur de Bakker heeft het muziekprogramma compleet. Maar liefst 25 acts maken op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni hun opwachting in de grote festivaltent op de Brink in Bathmen.

Voor de tweede editie van Veur de Bakker heeft de Bathmense rockband Kabaal, organisator en een van de hoofdacts van het festival, ruim 25 acts uit Nederland en België weten te strikken. Dit jaar bestaat de band veertig jaar en viert dat opnieuw met zijn eigen gratis toegankelijke festival.

In 2018 bestond Kabaal 35 jaar. Dat heuglijke feit werd door de band gevierd met het eigen festival Veur de Bakker. De eerste editie was een doorslaand succes en trok ruim 5.000 muziekliefhebbers naar een zonovergoten Brink in Bathmen.

In plaats van één dag lang feest heeft de organisatie dit jaar twee dagen gereserveerd. Vrijdag 2 juni staat geheel in het teken van veertig jaar Kabaal.

Bevriende artiesten maken feest compleet

De jubilerende band zal het publiek een speciale en spectaculaire jubileumshow voorschotelen. Ook bevriende artiesten zoals Henk Wijngaard, Erwin Nyhoff en Jacques Herb treden op. Het vijftienkoppige orkest De Edelweiss en Bandje voor de Sfeer maken het feest, dat in de middag al start, compleet.

De zaterdag is eveneens gereserveerd voor een breed publiek. Jong en oud kan, naast straattheater en streetfood, genieten van populaire acts als Straatwaarde, Ammar, Reeperbahner, Steam Sister, Halsband, The Allstarz, Bonnie St. Claire, Ronnie Ruysdael en Orlando. Ook Kabaal zal als een van de headliners op het festival een dampende show verzorgen. Het festival op zaterdag is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer.

Een toegangsticket aanschaffen is niet nodig, want Veur de Bakker is beide dagen gratis toegankelijk. Meer informatie over het festival en het volledige programma is te vinden op www.veurdebakker.nl