Entertainment

Energiek en bevlogen samenspel

Op zaterdag 13 november treedt het Dostojevski Kwartet op in de Bergkerk. Het concert begint om 15.00 uur en duurt ongeveer een uur.

Dit veelbelovende strijkkwartet wordt geprezen om het energieke en bevlogen samenspel. De vier musici Charlotte Basalo Vázquez (viool), Julia Kleinsmann (viool), Francesca Wiersma (altviool) en Emma Kroon (cello) hebben elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam leren kennen. Sinds 2016 zijn ze verbonden aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Als kwartet hebben ze reeds opgetreden op bekende concertpodia zoals het Concertgebouw Amsterdam, De Doelen en het Muziekgebouw aan ‘t IJ en als onderdeel van verschillende kamermuziekseries in heel Nederland.

Op het programma in de Bergkerk staan strijkkwartetten van Ludwig von Beethoven en van P.J. Tsjaikovsky. Op de website www.zaterdagmiddagconcertendeventer.nl is meer informatie over dit kwartet te vinden, evenals de aankondiging van de volgende concerten. Voor dit concert is geen kaartje nodig. Na afloop is er gelegenheid voor een financiële gift. Het concert wordt uitgevoerd met inachtneming van de geldende corona-regels; bij binnenkomst wordt de corona QR-code gecheckt. Bezoekers met verkoudheidsklachten worden verzocht thuis te blijven.