Entertainment

Eindelijk weer muziek in de Burgertuin

Twee Deventer talenten, Minka en Stef (zie foto), mochten het startsein geven voor een reeks Burgertuinconcerten komende zomer. Eindelijk weer live-muziek na bijna vier maanden lockdown in het Burgerweeshuis te Deventer.

En het publiek had er zin in, want ondanks de slechte weersvoorspellingen was de show stijf uitverkocht. Een seated show, dat wel, want het Burgerweeshuis volgt een landelijk veiligheidsprotocol en kan daarom nog steeds geen concerten geven zoals mensen gewend zijn, wat overigens niet ten koste van de sfeer ging.

Burgerweeshuis is erin geslaagd een aantal grote artiesten te programmeren voor de Burgertuinconcerten; samen met onder anderen Jett Rebel, Huub van der Lubbe, Colin Benders, The Kik, Roosbeef en Ellen ten Damme staan Minka en Stef in een imposant lijstje namen.

Als één van de weinige podia in Nederland beschikt het Burgerweeshuis over een grote, sfeervolle tuin die in het coronatijdperk goed van pas komt. Tot en met 29 augustus worden elke week Burgertuinconcerten gegeven voor 100 (seated) tickets per show van een uur. Het was duidelijk dat mensen graag weer live-muziek willen zien, want veel shows zijn al uitverkocht. Sommige artiesten spelen zelfs één of twee extra shows op een dag.

Er zijn momenteel nog tickets verkrijgbaar voor: zaterdag 1 augustus – Opera Alaska; zaterdag 15 augustus – New Cool Collective (extra show om 22.00 uur); zondag 23 augustus – Ellen ten Damme (extra show om 22.00 uur); zaterdag 29 augustus – The Kik (extra show om 22.00 uur).