Entertainment

Eigen draai aan wereldberoemd boek

DEVENTER – Opera2Day presenteert de gloednieuwe opera De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha. Samen met het New European Ensemble voeren zij je langs de vele werkelijkheden van de bekende ridder uit de beroemde roman van Miguel de Cervantes, met nieuwe muziek waarin ook middeleeuwse muziek uit talrijke landen en culturen een rol speelt. Zaterdag 4 februari van 20.00 tot 22.30 uur is de voorstelling te zien in de Deventer Schouwburg.

In deze volledig nieuw gecomponeerde opera is Don Quichot de welvarende eigenaar van een internationale holding, met werknemers uit alle hoeken van de wereld. Ondanks zijn rijkdom is zijn leven monotoon en betekenisloos. Op zoek naar een zinvoller bestaan dagdroomt hij over lang vervlogen tijden. Daarbij worden de grenzen tussen realiteit en fantasie vloeibaar. Hij waant zich een ridder en ziet de mensen om zich heen als dienaars, jonkvrouwen of tovenaars. Alle betrokkenen raken verwikkeld in een even wonderbaarlijk als ontroerend levensverhaal.

Schrijfworkshop

Cervantes’ roman De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha is een van de bekendste werken uit de wereldliteratuur. In iedere speelstad is Opera2Day op zoek naar mensen die het leuk lijkt om een nieuw avontuur voor Don Quichot te schrijven, geïnspireerd door hun eigen leven. Die nieuwgeschreven avonturen worden onderdeel van de voorstellingsavond én worden gepubliceerd in een verhalenbundel. Veel of weinig schrijfervaring… het boek wel of niet gelezen… iedereen is welkom. Als verhalenschrijver bezoek je bovendien gratis de voorstelling. Men volgt op woensdag 1 februari van 19.00 tot 22.00 uur een creatieve schrijfworkshop in de Bibliotheek Deventer, waarin men zich inleeft in de wereld van Don Quichot, schrijft die avond een tekst van één A4 en gaat een paar dagen later naar de avontuurlijke opera in de Deventer Schouwburg. Opgave voor de schrijfworkshop via meedoen@opera2day.nl