Entertainment

Duo Rinascente op herhaling in Kulturhus

DIEPENVEEN – Het klassieke muziekkoppel Duo Rinascente speelt op zondag 28 januari voor de derde keer in Muziek op Zondag in het Kulturhus Diepenveen. Het duo bestaat uit de Deventer violiste Helbertine Hylkema en de Argentijns/Italiaanse pianiste Lorena Mainero.

Het was in Florence in Italië, waar Helbertine en Lorena elkaar leerden kennen tijdens verschillende internationale masterclasses van de ‘Maestri’ Pavel Vernikov, Ilya Grubert, Aldo Ciccolini en Alexander Lonquich. Hun vriendschap en onderlinge muzikale chemie lag aan de basis van Duo Rinascente. Sinds 2002 komen Helbertine en Lorena meerdere keren per jaar samen voor concerten in Nederland, Frankrijk en Italië. Energieke en gepassioneerde optredens zijn sindsdien hun handelsmerk, waarbij bekende en zeker ook minder bekende werken opnieuw tot leven worden gebracht.

In het Kulturhus speelt Duo Rinascente onder meer de beroemde vioolsonate van Franck, preludes van Sjostakovitsj en Rachmaninov en filmmuziek van de Oekraïense componist Skoryk. Het optreden begint met een deel van Stuzzicante, een stuk dat de Nederlandse componiste Rita Hijmans in 2006 speciaal voor Helbertine en Lorena schreef.

Het concert in Kulturhus Diepenveen begint zondag 28 januari om 11.30 uur, met inloop vanaf 11.00 uur. Kaarten kosten 12,50 euro inclusief een kop koffie of thee. Een ticket reserveren kan door een e-mail te sturen naar vonbreed@hotmail.com.