Entertainment

Driekoningenspel

DEVENTER – Op zaterdag 7 januari 2023 brengen de drie koningen, na hun lange reis, een bezoek aan het Penninckshuis voor een kort, gezongen, driekoningenspel. Vanaf 17.00 uur, met een drankje na afloop. De toegang is gratis. Ingang via de achterzijde van het Penninckshuis (in de Spijkerboorsteeg, naast nummer 20, Deventer).

Hé, wat hoor ik? Het lijkt wel een optocht die steeds dichterbij komt… Het zijn de drie koningen, die op weg zijn naar het kindeke Jezus. Hoor maar, ze zingen: “Daar aan
de hemel staat een ster, die de weg zal wijzen. Wij, drie koningen, komen van ver, zullen het kindeke prijzen…”. Samen met Jozef, Maria, kindje Jezus, de engel en hun hulpjes vertellen de drie koningen hun verhaal. Zij bieden hun geschenken aan aan het kindje Jezus en vertellen over de symboliek van hun geschenk. Een kwartier om even te genieten
van mooie muziek en een mooi verhaal. Ingetogen en verstillend. Tot het gezelschap de kerk weer verlaat en hun gezang steeds zachter wordt.
Het spel wordt gezongen door een groep ouders die verbonden zijn of waren aan Vrije School De Kleine Johannes. Zij voeren het spel ieder jaar op voor alle klassen op school. En deze zaterdag ook voor iedereen die het wil zien. Het spel is gemaakt voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen mooi om te zien.
Wees welkom!