Entertainment

Dickens Festijn Deventer wint publieksprijs

DEVENTER – Vorige week maandag was een spannende dag voor evenementenstad Deventer. De uitreiking van verschillende awards stond op het programma. Winst was er voor het Deventer Dickens Festijn: met de meeste stemmen won het Dickens Festijn de ‘Publieksprijs voor meest creatieve eventconcept’ van de Gouden Giraffe Event Awards. Deventer greep wel naast de award ’Evenementenstad van het jaar 2023’.

Samen de rug rechten en meteen weer de nek uitsteken, dat is het doel van de Gouden Giraffe Event Awards 2022/2023. Laten zien hoe live en online events van enorme waarde kunnen zijn voor bedrijven, merken en andere organisaties. Tijdens de awardshow, gepresenteerd door Sjoerd Weikamp van organisator Eventbranche.nl/EvenementOrganiseren, werden tien Gouden Giraffes uitgereikt. De vele tientallen ingezonden cases werden in zes verschillende categorieën beoordeeld door een onafhankelijke jury bestaande uit marketing- en communicatiedeskundigen. Het publiek kon de afgelopen weken ook stemmen voor het meest creatieve event. Het Dickens Festijn was genomineerd is de categorie Best Brand Event. Het ging er echter vandoor met de publieksprijs. Het is voor het eerst dat een Deventer evenement deze prijs gewonnen heeft. “We zijn enorm trots op deze erkenning”, zegt Liesbeth Velders-Strik, medeorganisator van het Dickens Festijn. “Vooral omdat het de publieksprijs is en het publiek is waar we het om doen.”

Deventer werd niet gekozen in de categorie ‘Evenementenstad van het jaar’. De prijs ging naar Almere. Volgens de jury hebben beide steden het afgelopen jaar laten zien dat ze, ondanks alle gevolgen van corona, niet bij de pakken neer gingen zitten. De jury roemde het feit dat de stad Deventer vasthoudt aan gratis toegankelijkheid en het feit dat de stad een organisatie heeft die inzet op kennisdeling met onder andere provinciale partners. Daarnaast zet Deventer volop in op de doorontwikkeling van het bestaande aanbod. Het gebrek aan ruimte in de stad schuurt en kan de ontwikkeling van evenementen beperken. Dat is echter een probleem in vele Nederlandse steden.

De felicitaties van wethouder Ilse Duursma gaan naar Almere. “Je moet toch van goede huize komen om Deventer te verslaan”, zegt ze met een knipoog. “De prijs winnen was leuk geweest, maar bij de beste twee evenementensteden van Nederland horen, vind ik ook een hele mooie prestatie. Van de grote, bekende evenementen tot de kleine, die allemaal met veel passie worden georganiseerd. Voor elk wat wils en aansluitend bij de behoeften in de samenleving.” Ook Martijn Westerbrink, directeur van events dEVENTer, vindt de nominatie al een hele mooie blijk van waardering: “De jury prees ons dat wij zo snel na corona alweer een volle evenementenagenda konden presenteren. Deze nominatie helpt ons om te blijven ontwikkelen en uiteindelijk de prijs toch nog een keer naar Deventer te halen.”