Entertainment

Deventer Hanzezangers Live in De Kuip  

Op zaterdagavond 14 oktober is er weer een concert in gemeenschapshuis De Kuip in Colmschate. In de reeks van Live in De Kuip dit keer een concert in de foyer met koor De Deventer Hanzezangers.

In 1990, tijdens de Internationale Hanzedagen in Deventer, is het idee ontstaan om een koor op te richten dat de stad Deventer op de Internationale Hanzedagen extra zou kunnen promoten. Dit idee is uitgewerkt waarna, in het jaar 1993, het koor de Deventer Hanzezangers is opgericht. Een van de oprichters was onder anderen Günter Kropp, bij eenieder wel bekend als de Deventer Stadsomroeper en erelid van de Hanzezangers.

Het koor bestaat op dit moment uit zo’n 21 zeer enthousiaste leden, waaronder drie muzikanten, die maar één doel hebben en dat is de mensen te vermaken. Het koor geeft dan ook regelmatig concerten in Deventer en omstreken, maar is zeer vermaard in het buitenland. Het repertoire van de Deventer Hanzezangers bestaat uit gezellige Nederlandse, Duitse en Engelstalige nummers.

De relatie met de Hanze is zeer sterk, want de Deventer Hanzezangers treden vaak op in de diverse steden in Noord-Europa, waar traditionele Hanzefeesten worden gehouden. Ook zijn ze een vast onderdeel van de Internationale Hanzedagen, die elk jaar worden gehouden in een stad, aangewezen door De Hanze.

De kaartverkoop is begonnen; de kaarten zijn verkrijgbaar in De Kuip of nog sneller via de website van De Kuip. Het concert in De Kuip begint om 20.00 uur en de deuren gaan open om 19.30 uur. Men vindt De Kuip aan de Bloemendalsweg 1b in Colmschate. Meer informatie via www.de-kuip.nl.