Entertainment

De ins en outs van songwriting tijdens twee editie van Deventer Talenthouse Songwriting Summerschool

Foto: Femke Teussink

Na een succesvolle eerste editie in 2020 vindt een tweede Deventer Talenthouse Songwriting Summerschool plaats in de zomervakantie. In vijf gratis workshops, gegeven door Deventer liedschrijfster Vera Bon (zie foto), leren deelnemers in de laatste weken van juli de ins en outs van songwriting. Er wordt gewerkt aan een eigen song, die als eindproduct wordt opgenomen als videoclip.

Deventer Talenthouse is hét nieuwe workshoptraject waar jongeren hun eerste stappen kunnen zetten op het gebied van produceren, platen draaien, rappen en het schrijven van eigen songs.

Deventer Talenthouse bestaat uit drie verschillende Talent Routes: Songwriters & Muzikanten, Rappers en DJ’s & Producers.

Deventer Talenthouse is bedoeld voor jongeren tussen de 13 en 20 jaar uit Deventer en omstreken. De workshops worden gegeven door rappers, producers, DJ’s en singer-songwriters uit Deventer die al een stap verder zijn in hun muzikale carrière. Zij maken deelnemers wegwijs in de muziekscene van Deventer. Coaches komen voort uit collectieven en organisaties uit de stad, zoals Nieuwe Electronische Waar, Deventer Songwriters Gilde, Colored Monkeys, de Nieuwe Oost Pop en de Burger Beurs.

De Talent Route Songwriting wordt gegeven door Vera Bon. Zij maakt en speelt Nederlandstalige, poëtische pop. Na haar afstuderen aan de opleiding muziektheater (ArtEZ conservatorium, 2018) ontving de Deventerse zangeres en liedschrijfster in 2019 de Burger Beurs. Mede dankzij dit ontwikkelingstraject van poppodium Het Burgerweeshuis verscheen in datzelfde jaar de live EP ‘huilen’, waarmee ze zowel solo als met band op verschillende podia door het land stond.

Deventer Talenthouse wordt georganiseerd door het Burgerweeshuis in samenwerking met Raster Jongerenwerk en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer. Het inschrijfformulier en meer informatie over Deventer Talenthouse, de Talent Routes en aanmeldperiodes is te vinden op www.burgerweeshuis.nl/talenthouse. Inschrijven voor Songwriters & Muzikanten is mogelijk tot en met 16 juli. Voor meer informatie: www.burgerweeshuis.nl/talent.