Entertainment

De filmprojector draait ook weer!

Scènefoto De Beentjes van Sint Hildegard

DEVENTER – Goed nieuws voor alle filmliefhebbers. Met ingang van deze week mogen bioscopen en filmhuizen ook weer (beperkt) open. Ook Filmhuis De Keizer opent de deuren weer voor het publiek.

Anton van Amersfoort, filmprogrammeur, vertelt hierover: “We zijn ontzettend blij dat we weer open mogen en bezoekers mogen ontvangen. Hierbij volgen we uiteraard het landelijke protocol voor filmtheaters en bioscopen en de richtlijnen van het RIVM. Zo ontvangen we in de Roggezaal maximaal 25 en in de Keizerzaal 12 bezoekers. Op deze manier blijft de anderhalve meter afstand gewaarborgd. Ook worden er op een dag minder voorstellingen vertoond dan eerst. Daarnaast zijn we pas een kwartier voor aanvang van de films geopend en gaat de verkoop van de kaarten uitsluitend online. De foyer is dicht, maar je mag wel een drankje meenemen in de zaal zodat de filmbeleving weer is zoals je van ons gewend bent. Het zal misschien even wennen zijn, maar zodra het licht uit gaat en de film start vergeet je even de wereld om je heen.”

De volgende films zijn de komende tijd te zien: De Beentjes van Sint Hildegard (zie scènefoto), The Barefoot Emperor, Un Divan à Tunis en La Vérité. Kijk voor de films en de maatregelen op de website www.filmhuisdekeizer.nl