Entertainment

De Brink kleurt weer oranje

DEVENTER – Op woensdag 26 en donderdag 27 april vindt het Deventer Koningsfestival plaats op de Brink. Het evenement trok in 2022 ruim 20.000 bezoekers en laat ook dit jaar ‘het mooiste plein van Deventer’ weer oranje kleuren tijdens Koningsnacht en Koningsdag.

De organisatie – bestaande uit het Deventer Stadsfestival, Brink Events, de Hip en de Deventer Oranje Vereniging – plaatst een groot podium midden op de Brink, waarbij het volledige programma gratis toegankelijk is.

Op Koningsnacht is de populaire live act Broederliefde geboekt. De succesformatie heeft een trackrecord van gouden/platina platen en domineert de lijsten met de hitsingle Stunten. Overige artiesten tijdens Koningsnacht zijn onder anderen Giocatori, Rhandy Bishop, Onderkoffer, Vieze Vedi en SGT Friendly. Het programma begint om 18.00 uur en is gratis toegankelijk.

Veel muziek op Koningsdag

Op Koningsdag wordt traditioneel afgetrapt met de kleedjesmarkt, die zich uitspreidt over de gehele Brink en diverse straten in het centrum. Er is vermaak voor kinderen en je kunt vanaf ’s ochtends vroeg jezelf uren vermaken op zoek naar schatten en koopjes.

’s Middags begint de livemuziek. Zo kan er tijdens de Undercoversessies meegezongen worden op de muziek van onder anderen ABBA, Doe Maar en David Bowie. Tussen de live acts door is er muziek van Rhandy Bishop, Robbert Bouw en Riva Soull. Het muziekprogramma begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer middernacht.

Meer informatie via www.koningsfestivaldeventer.com