Entertainment

Dante’s hoofdzondes bij Taste of Jazz

DEVENTER – Op zondag 19 november neemt drummer Ruud Voesten tijdens Taste of Jazz zijn publiek mee op een muzikale reis langs de uithoeken van de menselijke emotie.

Toen in maart 2020 covid-19 toesloeg in Nederland heeft bandleider, drummer en componist Ruud Voesten de verplichte vrije tijd gebruikt om zich te verdiepen in één van ’s werelds meest beroemde literaire werken uit de middeleeuwen: Dante Alighieri’s Inferno.

Met Inferno als gids en de lockdown als katalysator onderzocht Ruud zijn persoonlijke relatie tot de hoofdzonden. Het reflecteren op thema’s als lust, woede en verraad leverde Ruud een rijke verzameling aan verbanden, motieven en emoties op die hij heeft verwerkt in een nieuw repertoire dat hij die zondag zal laten horen in de Gasfabriek Deventer.

De bezetting van de band: Ruud Voesten – drums en compositie, Mo van der Does – altsaxofoon, Wietse Voermans – tenorsaxofoon, Koen Schalkwijk – piano en synthesizer, Tijs Klaassen – contrabas. Het concert begint om 15.30 uur in de Generatorzaal van de Gasfabriek Deventer, Zutphenseweg 6A. De entree bedraagt €15,- voor volwassenen (voorverkoop); jeugd en studenten betalen €5,-; kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.tasteofjazz.nl of bij de zaal tegen een meerprijs.