Entertainment

Curieus landschap van serene melodieën

DEVENTER – Dream Pop-duo ISLE viert op zaterdag 18 december de albumrelease A Siren’s Call met een live concert in MIMIK, Achter de Muren Vispoort 8-10 te Deventer. De liveshow van dit bijzondere duo is indrukwekkend. Hun dromerige klanken, gecombineerd met hun eigen gebouwde lichtdecor, schudden je verbeeldingskracht wakker en slepen je mee naar een andere wereld.

A Siren’s Call komt zowel digitaal als fysiek uit, in de vorm van een boek met een cd. Na de release speelt ISLE een mini-tour in Nederland, Duitsland en Luxemburg. Lise: “We begonnen onze samenwerking in een gezamenlijke drive om vanuit echte vrijheid muziek te schrijven, ongelimiteerd door onze eigen ambities en verwachtingen.”

Het dromerige album A Siren’s Call is het verrassende eindresultaat van de creatieve evolutie van het duo. Lise’s betoverende stem overspoelt je met golven die je meevoeren door een curieus landschap van serene melodieën en orkestrale arrangementen, een toevlucht voor introverte dromers en creatievelingen. Als een soort muzikale uitvinder schetst en herschikt Arjan folk, indie en klassieke elementen tot een originele sound die je doet denken aan London Grammar, Aurora en Björk.

De betovering van A Siren’s Call wordt versterkt door een kleurrijk verhaal dat bij het album hoort. Het album is via diensten zoals Spotify online te beluisteren en tevens te verkrijgen in de fysieke vorm van een boek met cd, waarin elk hoofdstuk een song is met een verhaal en prachtig artwork.

ISLE wil haar publiek tijdens een liveshow een totaalervaring bieden. Daarom ontwikkelde de band een eigen lichtdecor en handsensoren waarmee met verschillende zang-effecten wordt gespeeld. De dromerige muziek wordt gecombineerd met prachtige videokunst, spoken words en een bijzonder decor. Het resultaat is een gevoel van ruimte, verbeelding en mogelijkheden waar je jezelf in wilt verliezen. Voor meer informatie: www.mimik.nl/agenda/isle. (Foto: Annemarie Kok)