Entertainment

Culturele uitwisseling met St. Maarten  

DEVENTER – In het kader van een unieke uitwisseling tussen Deventer en St. Maarten ontvangt Kunstcircuit Deventer tot en met 10 april drie docenten uit St. Maarten van het National Institute of Arts (NIA). Eind april gaan een groep docenten dans (Base4Dance) en twee beeldend docenten op tegenbezoek naar St. Maarten.

Met dit uitwisselingsprogramma wordt mede invulling gegeven aan de wens van beide partijen om te komen tot artistieke en culturele samenwerking.

In afstemming met het NIA is gekozen de uitwisseling in de vorm van een project te gieten, waarbij een verbinding wordt gelegd tussen verschillende kunstdisciplines en waarbij docenten uit Deventer en St. Maarten hun kennis, vaardigheden en creatief vermogen inzetten om tot een voorstelling te komen, die op 11 juni te zien is in de Deventer Schouwburg.

Naast de lessen die de twee dansdocenten/choreografen en de beeldend docent in Deventer verzorgen, worden ook contacten gelegd met ArtEZ dansacademie, waarbij wordt gekeken hoe de uitwisseling kan worden uitgebreid en een structureel karakter kan krijgen.

Kunstveiling

Daarnaast is er samenwerking gezocht met zorgatelier Kunstwerkt in Deventer. Een van de NIA-docenten gaat daar drie dagen een project doen met de deelnemers en begeleiders. De werken die dan gemaakt worden, worden geëxposeerd in Art Brut Galerij tegenover het atelier aan de Nieuwstraat. Daar wordt zaterdag 8 april ook een grote kunstveiling gehouden (15.00 tot 17.00 uur), waarvan de opbrengst voor het uitwisselingsprogramma is.

Rondom deze uitwisseling is een expositie op locatie Kunstcircuit (Keizerstraat 70) te zien, waarbij verbinding wordt gezocht met de verschillende rijksdelen uit ons koninkrijk. De titel van de expositie is ‘Droombestemming’. De opening met creatieve verrassingen wordt op vrijdag 7 april om 17.00 uur verricht door locoburgemeester Marcel Elferink.Publiek is van harte welkom, toegang voor de opening van de expositie en de veiling is gratis.

De uitwisseling wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Fonds voor de Cultuurparticipatie, Gemeente Deventer en de Deventer Oranjevereniging en de betrokken partners.