Entertainment

Coronaproof beeldbuistheater in Deventerse kerk

Foto: TAMTAM

Foto: TAMTAM

TAMTAM maakte tijdens de lockdown de voorstelling The Tube. Een één-op-één theatervoorstelling, coronaproof en geheel volgens RIVM-protocol, maar toch extreem live. The Tube is de komende weken te zien in de Bergkerk in Deventer, met beeldend miniatuurtheater zonder tekst. De kijker ziet op veilige afstand van de speler poëtische, visuele scènes van twee minuten met eigen soundtrack en een verrassende wending.

TAMTAM objektentheater reist al meer dan veertig jaar over de wereld – inmiddels zijn 34 landen bezocht – met voorstellingen die een cross-over zijn tussen theater, beeldende kunst, muziek en vaak video. Alle internationale tournees voor de komende tijd werden vanwege de coronacrisis afgezegd, maar het gezelschap zat niet bij de pakken neer en ontwikkelde dit project. The Tube is TAMTAM’s reactie op alle onmogelijkheden van theater op dit moment. Ze zagen de beperkingen juist als een uitdaging. Het resultaat is deze ‘theatermachine’ die de kijker even meeneemt naar een andere wereld.

De voorstellingen zijn tot en met 23 augustus, elk weekend van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur, in de Bergkerk of St. Nicolaaskerk, een 12e-eeuwse Romaanse kruisbasiliek die op zich al een bezoek waard is. De kerk is gelegen in het pittoreske Bergkwartier.